3/28/2024

 Про цілющу силу метафори

Ресурсний стан - важливий аспект фізичного та емоційного благополуччя людини. На психологічному рівні ресурсний стан - це гарний настрій, впевненість у собі, прагнення реалізувати свої бажання та плани.
♻️ Чи достатньо учасники дбають про внутрішні ресурси? Знайти відповідь на це питання за допомогою власної підсвідомості сьогодні мали можливість практичні психологи закладів дошкільної освіти. Для них, з метою фахової підтримки, була проведена рефлексивно-ресурсна зустріч з проблеми: «Турбота про себе як головний чинник збереження та зміцнення ментального здоров'я».
✅ В ході роботи практичний психолог сЗДО № 46 Балютіна Анна зосередила учасників на пошуку необхідних рішень задля збереження внутрішніх сил за допомогою методики «Сила болю» (В. Назаревич). Батрак Анна, практичний психолог ЗДО № 19 допомогала віднайти контакт із собою та активізувала увагу на особистих запитах, що пов'язані із пошуком власних ресурсів, точок опори за допомогою метафоричних колод: «Я – жінка» та «Джерело» (Ю.Демідова).
♻️ Аналізуючи терапевтичні метафори учасники зустрічі отримали можливість відчути свої справжні бажання, проаналізувати ресурсний стан та зарядитись позитивом!
Координатор: Марина Сосновська, консультант комунальної установи «Міський центр професійного розвитку педагогічних працівників Кропивницької міської ради».





2/07/2024

 Добрий чи злий?

Розрізняти і виражати свої емоції важлива навичка, яку необхідно розвивати в дошкільному віці.
У грі "Добрий чи злий?" діти навчаються розрізняти добрих чи злих персонажів, розвивають мовлення і мислення, виховується бажання творити добро.
Вихованці групи "Ромашка" ДНЗ №19 сьогодні грали в цю гру та отримали багато позитивних емоцій😊

12/14/2023


3 грудня - міжнародний день інвалідів
Щороку разом із світовою спільнотою Україна відзначає день людей з інвалідністю, покликаний привернути увагу до проблем цих людей, захисту їх прав, гідності та благополуччя.

До цього дня з вихованцями молодшої групи "Сонечко" проведене заняття "Відкрий серце для добра", з метою формувати у дітей повагу до людей з обмеженими можливостями, виховувати чуйність та співчуття.



 Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

25 листопада 2023 року стартує щорічна Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», метою якої є привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.
Колектив ДНЗ #19 "Дзвіночок" долучається до участі в онлайн-баркемпі "16 днів проти насильства"
Єднаймося проти насильства.



 У Всесвітній День Дитини вихованці ДНЗ №19 "Дзвіночок" створили малюнки на тему

"Планета Доброти!"

Дитинство наше – в нас одне,
І хай це кожен пам'ятає!
Дитячі душі на Землі
Нехай ніхто не ображає!








10/09/2023

   Заходи, присвячені Всесвітньому дню психічного здоров’я


День психічного здоров’я або ментального здоров’я у світі та в Україні відзначається щороку 10 жовтня. Свято покликане звернути увагу на проблеми, пов’язані з психічним станом людини.

З метою активізації знань та досвіду педагогів для поліпшення самопочуття в складні емоційні періоди в ДНЗ №19 "Дзвіночок" було проведено круглий стіл "Осінні секрети хорошого настрою".



 




4/19/2023

 З 17 по 21 квітня у закладі проходить Тиждень психології, спрямований на підвищення інтересу до діяльності психологічної служби.

У рамках цього тижня, 19 квітня з вихованцями старшої групи було проведене заняття "Я у світі емоцій", з метою розвитку емоційного інтелекту.



12/01/2022


1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом  




1 грудня світ відзначає день боротьби зі СНІДом та толерантності з ВІЛ-позитивними людьми.
Сьогодні вже немає людини, яка б не чула про ВІЛ, СНІД. Багато людей вважають себе обізнаними з цього питання. Проте більшість молодих людей в Україні вважають, що ця проблема - це щось далеке, що вона їх не стосується і не буде стосуватися у майбутньому. Факти доводять протилежне - кожного року фіксують все більше випадків захворювань на СНІД.

Червона стрічка – символ всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, яка означає: «Я знаю про проблему ВІЛ/СНІДу і я не байдужий до неї». Вперше цей день відзначався 1 грудня 1988 року. З того часу відзначається щорічно та головна мета — звернути увагу суспільства на цю проблему. Прикріпивши стрічку до свого одягу, людина висловлює свою підтримку, співчуття та переживання тим, хто хворий.

  Про цілющу силу метафори Ресурсний стан - важливий аспект фізичного та емоційного благополуччя людини. На психологічному рівні ресурсний с...