3/28/2024

 Про цілющу силу метафори

Ресурсний стан - важливий аспект фізичного та емоційного благополуччя людини. На психологічному рівні ресурсний стан - це гарний настрій, впевненість у собі, прагнення реалізувати свої бажання та плани.
♻️ Чи достатньо учасники дбають про внутрішні ресурси? Знайти відповідь на це питання за допомогою власної підсвідомості сьогодні мали можливість практичні психологи закладів дошкільної освіти. Для них, з метою фахової підтримки, була проведена рефлексивно-ресурсна зустріч з проблеми: «Турбота про себе як головний чинник збереження та зміцнення ментального здоров'я».
✅ В ході роботи практичний психолог сЗДО № 46 Балютіна Анна зосередила учасників на пошуку необхідних рішень задля збереження внутрішніх сил за допомогою методики «Сила болю» (В. Назаревич). Батрак Анна, практичний психолог ЗДО № 19 допомогала віднайти контакт із собою та активізувала увагу на особистих запитах, що пов'язані із пошуком власних ресурсів, точок опори за допомогою метафоричних колод: «Я – жінка» та «Джерело» (Ю.Демідова).
♻️ Аналізуючи терапевтичні метафори учасники зустрічі отримали можливість відчути свої справжні бажання, проаналізувати ресурсний стан та зарядитись позитивом!
Координатор: Марина Сосновська, консультант комунальної установи «Міський центр професійного розвитку педагогічних працівників Кропивницької міської ради».





  Про цілющу силу метафори Ресурсний стан - важливий аспект фізичного та емоційного благополуччя людини. На психологічному рівні ресурсний с...